Гешев коментира взрива отново: Не ме е страх, някои други хора

...
Гешев коментира взрива отново: Не ме е страх, някои други хора
Коментари Харесай

Гешев след взрива: Не ме е страх, други хора трябва да ги е страх

Гешев разяснява гърмежа още веднъж: 

Не ме е боязън, някои други хора би трябвало да ги е боязън, сподели основният прокурор Иван Гешев в изявление за Българска национална телевизия във връзка гърмежа, който избухна на 1 май до автомобила му, до момента в който се движеше по пътя от Самоков към София, в региона на село Ковачевци. При случая нямаше потърпевши.

Прокуратурата стартира следствие за закононарушение по член 108 от Наказателния кодекс за тероризъм. Заместник основният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов дефинира случая като атентат. Няколко дни по-късно вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че полицията има „ доста ясни насоки, които могат да ни доведат до хората, свързани с този гърмеж “.

След случая основният прокурор Иван Гешев посети Турция, където взе участие в конференция за провокациите пред проверяващите органи в ерата на дигитализацията с представители на Международната асоциация на прокурорите. Вчера той разгласява приветствие в Туитър във връзка празника на Българската войска - 6 май, дружно със своя фотография пред българското консулство в Ню Йорк.

„ Явно тече опит за замяна на главния въпрос, а той е – по какъв начин по този начин, и обикновено ли е, до кола на основен прокурор на страна от Европейски Съюз да се създаде атентат и гърмеж, и в кои години живеем, в кои години се връщаме? “, съобщи основният прокурор.

Той удостовери, че когато се е случил гърмежът, не е пътувал със фамилията си, а със чиновници на НСО. Гешев разяснява, че заместникът му Борислав Сарафов, в цялата обстановка, евентуално не е съобразил изявлението си, като добави, че не възприема за нещо неприятно това „ да се извиниш за грешката си “.

„ Не чух министърът на вътрешните работи да се е извинил за това, че сподели, че има обвинен за този атентат и гърмеж “, сподели Гешев. Също по този начин добави, че съгласно Наказателно-процесуалния кодекс министърът не взе участие в следствието и няма право да разгласява информация. Гешев посочи, че чиновници на Министерство на вътрешните работи са декларирали устно пред следователи от Националната следствена работа, че става въпрос за гърмеж с най-малко три кг тротилов еквивалент.

Във връзка с мненията на министър Демерджиев за гърмежа и резултата му, Иван Гешев съобщи, че по-скоро се доверява на мнението на израелския специалист, в сравнение с министър Демерджиев, като добави, че специалистът има богато минало и е виждал доста повече гърмежи, в сравнение с министъра.

Главният прокурор описа, че се е прибирал по нормален маршрут, когато на завой се е чул гърмеж, колата е траяла придвижване и се е отдалечила в посока София, както е по протокол при такава обстановка.

„ Най-много се веселя, че в този ден не пострадаха почтени български жители “, добави Гешев.

По мотив визитата си в Турция и Съединени американски щати след гърмежа, Иван Гешев съобщи, че програмата му е съгласувана от месеци. „ Ако наруша програмата си, това значи, че ще покажа, че ме е боязън. Повярвайте ми, не ме е боязън, някои други хора би трябвало да ги е боязън ", уточни основният прокурор Иван Гешев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР